Plan afspraak Bel ons
lovebook

Trouw jij in 2018? Dan zijn dit de bruidsmode trends!

Tot halverwege de 19e eeuw droegen bruiden traditioneel een rode of fel gekleurde jurk. Totdat de vrouw van Napoleon III besloot een witte jurk te dragen als teken van maagdelijkheid en rijkdom. Immers, een witte jurk werd maar één keer gedragen terwijl een gekleurde jurk vaak werd doorgegeven aan de volgende bruid…


'Wit' is nog steeds de meest gekozen kleur in bruidsmodewinkels. En hoewel er zeker trends zijn in de bruidsmode, is wit (en wat daarop lijkt) nog steeds de basis. Gelukkig zijn er genoeg aspecten om je als bruid mee te onderscheiden: de lengte van je jurk, het model, het materiaal, een kleuraccent, accessoires… Bij ieder seizoen en natuurlijk ook bij iedere bruid past weer een andere bruidsjurk, maar wie echt hip wil zijn, kiest voor minimaal één van de trends die wij spotten voor 2018:

Sexy!

Dat is wat wij zagen op de catwalk: sexy ontwerpen met kanten doorkijkjes, lage ruggen en hoge splitten. En mocht je nu denken: dat is niets voor mij… think again! Je kunt deze trend doorvoeren zoveel als bij jou past. Iedere bruid heeft haar eigen ‘features’: sterke en minder sterke lichamelijke kenmerken. Licht je mooie kanten uit door ze te laten zien en leidt daarmee de aandacht af van je onzekerheden. Want sexy is niet persé bloot. Helemaal nieuw zijn de laser cut jurken. Daarbij wordt met een laser een bepaald patroon gevormd door een gedeelte van het weefsel in de stof weg te laseren. Het resultaat is een zich herhalend patroon van transparante stof die je op verschillende onderdelen van de jurk kunt toepassen.
Ook met kant kunnen hele sexy effecten worden gecreëerd. Het zogenaamde tattoo-effect geeft een doorkijkje naar de huid waarbij voldoende aan de verbeelding wordt overgelaten

Sexy!


Strakke snit

Voor bruiden die niet van poespas houden, hebben met name de Spaanse labels prachtige ontwerpen met een strakke snit. Zoals we van deze merken gewend zijn, ontwerpen zij met name voor bruiden met slanke silhouetten. Geen lange soepele jurken met rechte of vierkante topjes, geen tierelantijnen, maar eenvoudige lijnen met een modern look.

Strakke snit


Bohemian chic

Grappig is dat ook de tegenovergestelde stijl momenteel een trend is. We kennen het begrip Bohemian chic al even in de trouwwereld, maar in 2018 kunnen romantische bruidjes helemaal los: zwierige kanten jurken die losjes om het lichaam vallen en daarmee comfortabel dragen. Off-white of zelfs een klein kleurtje, bloemen, veren, linten, grof kant… het mag allemaal in deze stijl.

Rembo Styling Solid Gold e Art. 28149 Valkengoed Wedding Fashion Amersfoort.jpg
Rembo Styling Honey Bear f Art. 28154 Valkengoed Wedding Fashion Amersfoort.jpg
Rembo Styling Galante d Art. 28147 Valkengoed Wedding Fashion Amersfoort.jpg

Mix & match

Wat ook mag komend trouwseizoen is verschillende trends met elkaar combineren. Denk aan losse topjes, een mooie pantalon of een verfijnde rok. Mix & match wat jij mooi vindt om te komen tot de perfecte combinatie.

Mouwen

Voor de aankomende (winter)bruid is de ‘mouwen’ trend een welkome ontwikkeling. Er valt van alles te kiezen: lange mouwen, korte mouwen, driekwart mouwen van off-shoulder mouwtjes, van organza, tule of kant. Ontwerpers gingen voor komend jaar helemaal los met de mouwen. Los of aansluitend, romantisch lang of hip asymmetrisch: de keuze is reuze!

Mouwen


Fijne paservaring bij Valkengoed Wedding Fashion

Bij Valkengoed Wedding Fashion vinden wij het belangrijk dat jij je fantastisch voelt in je trouwjurk. Wij hebben de nieuwste modellen en bijpassende lingerie en accessoires in huis, zodat je helemaal je eigen stijl en uitstraling kunt creëren.

Maak een afspraak

Wil jij een fijne paservaring met een eerlijk en oprecht advies?
Maak dan vrijblijvend een pasafspraak bij een van onze stylisten via telefoonnummer 033-4616229 of
online via onze website. Tot snel!  • Share

Beantwoorden